fbpx

VIDEO ANIMATIE LATEN MAKEN?

De consument van nu is audiovisueel ingesteld: volgens Forbes magazine kijkt 59% van de managers liever een filmpje dan dat ze documentatie moeten lezen. En driekwart van al het mediaverkeer is gerelateerd aan het bekijken van videocontent!

Daarom maken wij animaties. Animaties die op een aantrekkelijke manier snel uitleggen wat uw bedrijf, product of service bijzonder maakt. Niet omdat ze leuk zijn, maar omdat de animatie doet wat het voor u moet doen: leads genereren, verkopen, e-mail adressen verzamelen, uitleggen en overtuigen. Onze animaties nodigen uit de volgende stap in de customer journey te nemen.

Waarom een animatie?

Dankzij een explanimation van een minuut begrijpt de kijker precies hoe uw product of dienst werkt. Op een manier die eenvoudig te onthouden is. Een animatie onderscheidt u van de concurrent, trekt de aandacht, is overal te gebruiken én verhoogt de respons: bij online retailers verhoogt een video de waarschijnlijkheid van een aankoop met maar liefst 85%!

Waar gebruikt u een animatie?
 • Op uw website: als introductie van het bedrijf, product of dienst. Heldere uitleg voor uw klanten of positionering van uw merk.
 • Op Social Media. 65% van de managers klikt via YouTube door naar een website (bron: Forbes).
 • Op beurzen: professioneel én functioneel als presentatie: animaties houden de aandacht vast en geven snel informatie.
Alles kan

In de wereld van animaties is niets te gek. Of het nu 2D, 3D, stopmotion, timelapse of whiteboard animaties zijn. Een voice-over in verschillende talen? Een specifieke boodschap voor een bepaalde doelgroep? Kan allemaal snel en tegen lage kosten.

Het mooie van een animatie

Een goede animatie sluit naadloos aan bij uw huisstijl en identiteit. Zo versterkt u de herkenbaarheid en het succes van uw merk. En: in één minuut kunt u zo’n 120 woorden kwijt én daarbij heeft u ook nog bewegend beeld. Dan wilt u toch geen lap tekst meer lezen?

Houd de regie

U gaat de animatie niet zelf maken, maar u wilt wél invloed hebben op het resultaat. Zorg daarom dat u regelmatig met de producent kunt overleggen. Headline heeft daarvoor het volgende stappenplan ontwikkeld. Elke stap kan afgestemd worden of nadat we elkaar wat beter kennen, kunnen sommige afstemmomenten overgeslagen worden en kan er sneller en nog voordeliger opgeleverd worden.

Animatie voor interne communicatie laten maken
1. Begrip

Door eigen desk research en een briefing van de klant begrijpen we de opdrachtgever, het product, de concurrentie en de doelgroep. We verifiëren dat via een debrief.

animatie voor interne communicatie laten maken
2. Brainstorm

Het creatieve team gaat met de briefing aan het werk en brainstormt, iedereen leest zich in en bekijkt relevante websites. We werken een aantal ideeën uit en brengen ze terug tot één of twee.

animatie voor interne communicatie laten maken
3. Creatief concept

We presenteren het concept van de animatie: de vormgeving, het ruwe script en de tekst van de eventuele voice-over. We lichten het concept en onze keuzes toe.

Animatie voor interne communicatie laten maken
4. Storyboard

Nu ontvangt u het uitgewerkte script. Van iedere scène krijgt u een visual, met de tekst van de voice-over en een heldere beschrijving van de overgangen van de ene scène naar de andere.

animatie voor interne communicatie laten maken
5. Audio

In overleg met de klant selecteren we een professionele voice-over, wordt de animatie internationaal gebruikt dan hebben we een grote keuze aan ervaren native speakers tot onze beschikking. Ook selecteren we muziek voor de animatie en tot slot voegen we sound effects toe.

Animatie voor interne communicatie laten maken
6. Animeren

We animeren de beelden en monteren het geluid. U ontvangt een eerste versie, waarop nog correcties mogelijk zijn. Na akkoord leveren we het in de gewenste vorm aan.

ALLES WETEN OVER VIDEO ANIMATIES?

  Naam*

  E-mailadres*

  Telefoon*

  Onderwerp

  Bericht*

  Animatie calculator

  Leuk? Geïnteresseerd? Wilt u ook uw zakelijke doelgroep effectief bereiken? Of heeft u gewoon een vraag? Neem geheel vrijblijvend contact op met ons. 

  T +31 (0)20 572 1 321
  E hans@headline.nl

  Meer weten? Neem contact met ons op!

  Call Now Button