De consument van nu is audiovisueel ingesteld: volgens Forbes magazine kijkt 59% van de managers liever een filmpje dan dat ze documentatie moeten lezen. En meer dan de helft van al het mediaverkeer is gerelateerd aan het bekijken van videocontent!

Headline_Het_reclamebureau_van_Amsterdam_Waarom_een_animatie
Waarom een animatie?

Dankzij een explanimation van een minuut begrijpt de kijker precies hoe uw product of dienst werkt. Op een manier die eenvoudig te onthouden is. Een animatie onderscheidt u van de concurrent, trekt de aandacht, is overal te gebruiken én verhoogt de respons: bij online retailers verhoogt een video de waarschijnlijkheid van een aankoop met maar liefst 85%!

Waar gebruikt u een animatie?
  • Op uw website: als introductie van het bedrijf, product of dienst. Heldere uitleg voor uw klanten of positionering van uw merk.
  • Op YouTube: als pre-roll (op YouTube, RTL of NPO) of filmpje. 65% van de managers klikt via YouTube door naar een website (bron: Forbes).
  • Op beurzen: professioneel én functioneel als presentatie: animaties houden de aandacht vast en geven snel informatie.
Headline_Het_reclamebureau_van_Amsterdam_waar_een_animatie
Headline_Het_reclamebureau_van_Amsterdam_niets_te_gek
Alles kan

In de wereld van animaties is niets te gek. Of het nu 2D, 3D, stopmotion, timelapse of whiteboard animaties zijn. Een voice-over in verschillende talen? Een specifieke boodschap voor een bepaalde doelgroep? Kan allemaal snel en tegen lage kosten.

Het mooie van een animatie

Een goede animatie sluit naadloos aan bij uw huisstijl en identiteit. Zo versterkt u de herkenbaarheid en het succes van uw merk. En: in één minuut kunt u zo’n 120 woorden kwijt én daarbij heeft u ook nog bewegend beeld. Dan wilt u toch geen lap tekst meer lezen?

Headline_Het_reclamebureau_van_Amsterdam_het_mooi_van
Houd de regie

U gaat de animatie niet zelf maken, maar u wilt wél invloed hebben op iedere fase van het proces. Zorg daarom dat u regelmatig met de producent kunt overleggen. Headline heeft daarvoor het volgende stappenplan ontwikkeld.

Headline_het_reclamebureau_van_amsterdam_Deskresearch-346x236-
1. Begrip

Door eigen desk research en een briefing van de klant begrijpen we de opdrachtgever, het product, de concurrentie en de doelgroep. We verifiëren dat via een debrief.

Headline_het_reclamebureau_van_amsterdam_Presentatie-346x236-
2. Brainstorm

Account brieft het creatieve team, iedereen leest zich in en bekijkt relevante websites. Het hele team brainstormt. We werken een aantal ideeën uit en brengen ze terug tot één of twee.

Headline_het_reclamebureau_van_amsterdam_Debrief-346x236p-
3. Creatief concept

We presenteren het concept van de animatie: de vormgeving, het ruwe script en de tekst van de eventuele voice-over. We lichten het concept en onze keuzes schriftelijk toe.

Headline_het_reclamebureau_van_amsterdam_Creatief_concept-346x236-
4. Storyboard

Nu ontvangt u het uitgewerkte script. Van iedere scène krijgt u een visual, met de tekst van de voice-over en een heldere beschrijving van de overgangen van de ene scène naar de andere.

Headline_het_reclamebureau_van_amsterdam_Storyboard-346x236-
5. Audio

In overleg met de klant selecteren we een professionele voice-over, wordt de animatie internationaal gebruikt dan hebben we een grote keuze aan ervaren native speakers tot onze beschikking. Ook selecteren we muziek voor de animatie en tot slot voegen we sound effects toe.

Headline_het_reclamebureau_van_amsterdam_Animatie-346x236-
6. Animeren

We animeren de beelden en monteren het geluid. U ontvangt een eerste versie, waarop nog correcties mogelijk zijn. Na akkoord leveren we het in de gewenste vorm aan.

Naam*

E-mailadres*

Telefoon*

Onderwerp

Bericht*

HansRuigrok

Leuk? Geïnteresseerd? Wilt u ook uw zakelijke doelgroep effectief bereiken? Of heeft u gewoon een vraag? Neem geheel vrijblijvend contact op met ons. U kunt vul het formulier in, klik op email of bel: 

T +31 (0)20 572 1 321
E hans@headline.nl

Meer weten? Neem contact met ons op of bestel gratis onze overzichtelijke poster!